Kísérletes verseny a DM-ben

JÁTSSZUNK FIZIKÁT!

A Szegedi Tudományegyetem Kísérleti Fizikai Tanszéke és az Eötvös Loránd Fizikai Társulat Csongrád megyei Csoportja 3 fordulós versenyt hirdet a Délmagyarországban és a Délvilágban fizikai kísérletekből, Teller Ede tiszteletére, általános és középiskolás diákok számára.
 

Hagyományosan, immár kilencedik alkalommal hirdetünk kísérletes versenyt a Délmagyarország és a Délvilág napilapokban. Ebben az évben Teller Edére, a világszerte jól ismert atomfizikusra emlékezünk születésének 100. évfordulóján. Történeti kérdéseink az ő munkásságával, életével kapcsolatosak.

A verseny arra igyekszik ösztönözni az általános- és a középiskolás diákokat, hogy fedezzenek fel néhány érdekességet a körülöttük levő világban. Lapunk három héten keresztül, hetenként három megoldandó kísérleti feladatot közöl. A résztvevőknek a feladatok megoldásait, a kísérletek körülményeit, az azokból származó tapasztalatokat és a jelenségek magyarázatait kell elküldeniük, kísérletenként legfeljebb egy A4-es lapon. A megoldásokat jól érthetően, pontosan kell megfogalmazni. A saját készítésű eszközök rajzai, fotói segítik a megoldások értékelését.

A megoldásokat a név, cím, telefonszám, életkor, osztály és az iskola nevének feltüntetésével várják a szervezők.

A legötletesebb és legszorgalmasabb beküldők jutalomban részesülnek, és meglátogathatják az SZTE Kísérleti Fizikai Tanszékét, bemutathatják kísérleteiket 2008. április 4-én délután 3 órakor az ünnepélyes eredményhirdetésen.

Internet elérhetőség: http://www.physx.u-szeged.hu/modszertan

Figyeld a Délmagyarországot és a Délvilágot!

SZTE Kísérleti Fizikai Tanszék